Creativiteit, gezelligheid en plezier

‘Een rommelige tafel, vol met materiaal. De ‘left-overs’ van een gezellige workshop. Mensen die na een creatieve dag naar huis gaan met de meest uiteenlopende en prachtige resultaten. Voldaan en met een lach op mijn gezicht kan het opruimen beginnen.
Wat was het een leuke dag!’

Studio Cooliejoelie is enkele jaren geleden bedacht en heeft de afgelopen tijd vorm gekregen. Ontstaan vanuit een diep verlangen om creativiteit, gezelligheid en plezier samen te laten komen. De naam van de studio staat voor cool, leuk, een beetje gek, fun, gezelligheid, plezier oftewel ‘het is Cooliejoelie’!

Texel

Mij naam is Karin. Ik ben ruimtelijke vormgever en heb autonome kunst gestudeerd aan de kunstacademie. En wanneer je die studie afrond ben je ‘officieel’ kunstenaar. En dan…? Dan krijg in een opvolgende zakelijke cursus te horen dat er maar 1 op de 1000 kunstenaars voldoende inkomen generen om van te kunnen leven! Met dat nieuws heb ik besloten om naast het kunstenaarschap ook de docentenopleiding te gaan doen. 
Ik ben aan de docentenopleiding begonnen, en al snel kwam dit op nummer 1. Dit was ook veel leuker dan ik ooit had verwacht. Inmiddels werk ik nu ruim 11 jaar al in het onderwijs, op de middelbare school op Texel. Dagelijks sta ik met veel plezier voor de klas als docent van de kunstvakken.

Oorspronkelijk kom ik niet van Texel, maar ben ik, zoals het hier genoemd wordt, een ‘overkanter’. Inmiddels kan ik niet meer zonder dit prachtige eiland waar ik je zeker meer over zal vertellen in mijn blogs.

Liefde voor papier

Sinds de kunstacademie is mijn liefde voor papier gegroeid. De techniek van het klassiek boekbinden heb ik me in die tijd eigen gemaakt, en de interesse was gewekt. Nu jaren later, na met vele technieken en met diverse materialen te hebben gewerkt, kom ik weer uit bij papier (en neem maar van mij aan dat dit materiaal inmiddels buitensporig verzamelt is).

De kennis die ik heb wil ik graag overbrengen, en niet alleen aan mijn leerlingen aan de middelbare school, maar ook aan jullie! Het is tijd voor een nieuwe uitdaging naast mijn bestaande werk.

Ik organiseer hippe, leuke, ontspannen, eigentijdse workshops. Oude ambachten in een nieuw jasje.  En ik biedt een gezellige en creatieve dag. Met veel liefde ontwikkel ik de workshops en producten. Zodat het ‘Cooliejoelie’ is.