Meer met papier

“Papier is meer dan alleen om op te schrijven. Als Paper artist onderzoekt en laat zij de mogelijkheden van papier zien. Karin tovert een vel wit papier naar een verhaal in beelden, maakt wanden vol bloemen en creëert de vreemdste papieren wezentjes. Ze zoekt de grenzen van het materiaal op en vindt steeds nieuwe toepassingen voor het eeuwen oude papier.”

Hey hallo, ik ben paperartist Karin en het gezicht achter Studio Cooliejoelie.

Mijn liefde voor papier gaat samen met een flinke scheut nieuwsgierigheid. Het begon met het niet kunnen weggooien van een mooi inpakpapiertje tot het bewaren van toegang tickets en bonnetjes. Wat kan je hier allemaal mee maken, vroeg ik mij af. Die nieuwsgierigheid naar mogelijkheden bracht mij bij allemaal verschillende technieken voor papier.  

Nu combineer ik verschillende papiersoorten om iets nieuws te creëren. Vrij werk of een product met een eigen betekenis. Zo ontstaat er een persoonlijk en uniek werk.

Mijn nieuwsgierigheid heeft mij ook naar een studie geleid. En wel de studie Master Kunst educatie aan de Amsterdamse Hoge school voor de Kunsten. Ik heb er zin in om hier de aankomende twee jaar veel te leren en op een andere manier uitgedaagd te worden.

Als ik op papiervlak iets voor je kan betekenen, aarzel dan niet en zoek contact met mij op. Ik vind het leuk om je te leren kennen tijdens een workshop of een samenwerking. Voel je ook welkom in mijn shop voor bijzondere cadeaus of workshops.  

Studiocooliejoelie-paperart-ruimtelijk-karinmol
Papiersnijkunst- workshop- CreativeLife-StudioCooliejoelie-papercutting2

Meer over Studio Cooliejoelie, lees hieronder de blogs en publicaties.

Ontmoet de maker

Ontmoet de maker

Papier is een prachtig materiaal waarmee je prachtige kunstwerken kan maken. In deze blog stellen we je heel erg graag voor aan papiersnij kunstenares Karin van Studio Cooliejoelie. Deze getalenteerde maker blaast de eeuwenoude kunstvorm papiersnijden nieuw leven in....

Lees meer
Winkelstraat

Winkelstraat

Wist je dat Studio Cooliejoelie te vinden is in een van Nederlands leukste winkelstraten? De 'Handmade in Holland' online winkelstraat. De straat waar altijd de zon schijnt en de allerleukste creatieve winkels te vinden zijn. Neem een kijkje en ontmoet de makers. Klik...

Lees meer
De magie van papier

De magie van papier

Voor Handmadeinholland heb ik deze gastblog mogen schrijven. In deze blog lees je over de verschillende vormen van papierkunst, de veelzijdigheid van papier en mijn het ontdekken van dit materiaal. Klik hier om de hele blog te zien.

Lees meer
Papier hier

Papier hier

In de Libelle verscheen op 4 maart 2021 deze publicatie onder de noemer 'Leuk Volgens'. Eerlijk hier krijg ik best wel een beetje rode wangen van😊.

Lees meer
Bloemenkrans van papier

Bloemenkrans van papier

In de media... Lees de blog: Bijzondere Moederdag tip: geef zo'n leuke workshop cadeau! Waarin de workshop Paper Flower Krans ook een plekje heeft gekregen❤️.

Lees meer
Theeleuten

Theeleuten

In deze gastblog bij ZETTElen.homemade vertel ik over het ontstaan van Studio Cooliejoelie en mijn liefde voor papier. Scrol naar beneden naar 'Karin: Alleen maar coole dingen', en klik op het + teken om de hele blog te lezen.

Lees meer

Instagram @studiocooliejoelie