Creativiteit, gezelligheid en plezier

‘Een rommelige tafel, vol met materiaal. De ‘left-overs’ van een gezellige workshop. Deelnemers die na een ontspannen en creatieve dag naar huis gaan met de meest uiteenlopende, prachtige resultaten.
Wat was het een leuke dag!’

Studio Cooliejoelie is een aantal jaren geleden vormgegeven. Ontstaan vanuit een diep verlangen om creativiteit, gezelligheid, ontspanning en plezier samen te laten komen. De naam van de studio staat voor cool, leuk, een beetje gek, fun, gezelligheid, plezier oftewel ‘het is Cooliejoelie’!

Texel

Mij naam is Karin. Na de studie ruimtelijke vormgeving ben ik autonome kunst gaan studeren aan de kunstacademie. Bij het behalen van dit diploma ben je ben je zogezegd ‘officieel’ kunstenaar. En dan…?
Ik ben aan de docentenopleiding begonnen, wat al snel op nummer 1 kwam. Anderen iets leren is veel leuker dan ik ooit had verwacht. Inmiddels werk ik nu ruim 13 jaar in het onderwijs, op de middelbare school op Texel. Dagelijks sta ik met veel plezier voor de klas als docent van de kunstvakken. Althans niet alle dagen, de dagen dat ik in en voor de studio werk niet:)

Oorspronkelijk kom ik niet van Texel, maar ben ik, zoals het hier genoemd wordt, een ‘overkanter’. Al kan ik niet meer zonder dit prachtige eiland.

Liefde voor papier

Sinds de kunstacademie is mijn liefde voor papier gegroeid. De techniek van het klassiek boekbinden heb ik me in die tijd eigen gemaakt, en de interesse was gewekt. Nu jaren later, na met vele materialen en technieken te hebben uitgeprobeerd, kom ik weer uit bij papier (en neem maar van mij aan dat dit materiaal inmiddels buitensporig verzamelt is).

De kennis die ik heb wil ik graag overbrengen, en niet alleen aan mijn leerlingen aan de middelbare school, maar ook aan jou!

Ik organiseer hippe, leuke, ontspannen, eigentijdse workshops. Oude ambachten in een nieuw jasje.  Een gezellige en creatieve dag.

Met veel liefde ontwikkel ik de workshops. Met zorg kies ik de en producten en stel ik de DIY pakketten samen. Zodat het ‘Cooliejoelie’ is!
Wil je meer weten, heb je vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met me op.

 

 

 

 

Meer over Studio Cooliejoelie, lees hieronder de blogs en publicaties.

De magie van papier

De magie van papier

Voor Handmadeinholland heb ik deze gastblog mogen schrijven. In deze blog lees je over de verschillende vormen van papierkunst, de veelzijdigheid van papier en mijn het ontdekken van dit materiaal. Klik hier om de hele blog te zien.

Lees meer
Papier hier

Papier hier

In de Libelle verscheen op 4 maart 2021 deze publicatie onder de noemer 'Leuk Volgens'. Eerlijk hier krijg ik best wel een beetje rode wangen van😊.

Lees meer
Bloemenkrans van papier

Bloemenkrans van papier

In de media... Lees de blog: Bijzondere Moederdag tip: geef zo'n leuke workshop cadeau! Waarin de workshop Paper Flower Krans ook een plekje heeft gekregen❤️.

Lees meer
Theeleuten

Theeleuten

In deze gastblog bij ZETTElen.homemade vertel ik over het ontstaan van Studio Cooliejoelie en mijn liefde voor papier. Scrol naar beneden naar 'Karin: Alleen maar coole dingen', en klik op het + teken om de hele blog te lezen.

Lees meer