Work in progress

door | jul 30, 2018 | Kijkje achter de schermen

Wat vooraf gaat aan..

Vormgeven

Voordat er een visueel begin is, gaat er heel wat werk aan vooraf. Natuurlijk ben ik al een tijd aan het nadenken over hoe ik Studio Cooliejoelie wil vormgeven, maar het dan ook werkelijk doen is ‘the next step’.

Prioriteiten stellen

Afgelopen weken ben ik bezig geweest met de voorbereidingen voor de website. Een proces die begint bij wat wil ik eigenlijk? Nou ik wil veel, veel te veel om  allemaal tegelijk te kunnen realiseren. Dus prioriteiten stellen! Waar ga ik mee beginnen en hoe ga ik dat vormgeven? Ik merk dat elke dag dit plaatje concreter wordt. En elke dag wordt ik enthousiaster!

Ontmoetingen

Dit proces zorgt er ook voor dat ik geweldige mensen ontmoet die mij voorzien van tips en tricks. Die mij helpen met het bouwen van mijn website, die mij advies geven over het gebruik van Instagram, die Studio Cooliejoelie letterlijk helpen visueel te maken en die mij inspireren op de momenten dat ik het even nodig heb.

Foto’s maken

Zo heb ik afgelopen week een fotoshoot gehad! Mijn eerste reactie was ‘Whaa super eng. Ik sta toch niet leuk op foto’s! Zie die onderkin, of net mijn buik niet ingehouden. Ik heb weer eens mijn ogen dicht, of ben net aan het praten waardoor ik een hele gekke mond trek’.

Met een selfie kan ik dit alles nog voorkomen. Alleen mijn gezicht op de foto, hoofd schuin omhoog (dan verdwijnt de onderkin!), en sta ik er om wat voor reden dan ook niet mooi genoeg op, dan verwijder ik de foto maar weer en probeer het nog eens, net zo lang tot ik tevreden ben. Dan begint het bewerkingsproces, kleurenfilter hier, wat extra licht daar, net zo lang tot de foto er, volgens mijn maatstaven, goed genoeg uitziet.

Enthousjast

Karin-foto-studiocooliejoelieMaar nu had ik het zelf niet in de hand. Ik ben super enthousiast over de portfolio van de fotografe. En hoe cool is het als iemand de moeite neemt om naar Texel te komen om daad werkelijk in de studio de foto’s te maken. Om vervolgens aan het einde van de dag al de eerste foto’s toe te sturen. Die echt geweldig zijn, en nu prominent op mijn homepage staan!

Super bedankt Iep voor de prachtige foto’s die je hebt gemaakt!