Waarom naar een kringloopwinkel?

door | feb 11, 2019 | Creatief, Kijkje achter de schermen, Workshops

kringloopwinkel

Kringloopwinkels zijn helemaal hot!

Verborgen schatten

Verborgen schatten uit het verleden zijn er terug te vinden, en vaak voor een klein bedrag te koop. Een waar snuffel paradijs waar duizenden spullen te vinden zijn.

Uren vermaak

Mocht ik in de buurt zijn van een kringloopwinkel, en tijd hebben, dan duik ik meteen de winkel in, op zoek naar boeken. Ik kan me uren vermaken op zoek naar dat boek met die mooie illustraties of waar handgeschreven teksten in staan. Een vergeten fotoboek, aquarel tekeningen ter illustratie of een oud plaatjes verzamelboek.

Oude liturgie

Ik wordt helemaal blij van oude liturgie. Een verzameling oude postzegels, is ook een pracht vondst.Om vervolgens tussen het kinderspeelgoed op zoek te gaan naar stempels, een uniek kwartet of de letterplaatjes.

Verborgen parel

Eenmaal uitgekeken bij al het papier en speelgoed, kijk ik meestal ook nog even rond of er nog ergens een verborgen parel staat die ik nog niet gespot heb. Zo heb ik afgelopen zomer een groene typemachine gescoord! Deze typemachine is nu mijn studio te vinden. Na wat schoonmaakwerk en een nieuw typelint, een geweldige aanvulling om een stuk papier uniek te maken.

Uniek

Het papier, de postzegels en de foto’s gebruik ik om moodbooks mee te maken. Door de verschillende soorten papier, worden deze bijzonder en uniek. De afbeeldingen, postzegels of foto’s zijn geweldig om hierin te verwerken samen met persoonlijke papiertjes. Zo krijg je je eigen unieke moodbook, een boek waar jij blij van wordt!

Zelf aan de slag?

Creatieve-worshop-moodbook-maken-boekbinden-studiocooliejoelieBen je nieuwsgierig naar hoe je zelf een moodbook kan maken? Volg dan een workshop ‘Moodbook’ maken. Tijdens deze workshop leer ik je hoe je oud en nieuw papier kan combineren en je eigen unieke boek kan samen stellen. Verwerk hierin de pareltjes uit de kringloopwinkel!

Wat doe jij met je oude boeken???