Texel, het Ibiza van het Noorden.

door | jul 29, 2018 | Texel

Waarom naar Texel?

 

Texel is saai

Voor degene die denken dat Texel saai is, die hebben het mis. Het wordt niet voor niets ook wel het Ibiza van het Noorden genoemd. Met gezellige strand paviljoens, het mooie weer en hippe muziek en festivals is Texel wel degelijk bruisend te noemen.

Heb je hier geen behoefte aan, dan is het mogelijk om de rust op te zoeken, te genieten van de natuur, en de kans om eindelijk eens dat boek uit te lezen. Kortom voor ieder wat wils.

 

De meningen zijn verdeeld

En dat iedereen andere voorkeuren heeft dat bleek maar weer toen ik in mijn omgeving ging vragen wat zij de leukste activiteiten vinden die er op Texel te doen zijn. De meningen waren zeer verdeeld, al kan ik de conclusie trekken dat dit ook te maken heeft met gezinssituatie. Heb je jonge kinderen dan zal je andere activiteiten opzoeken dan wanneer je met een groep vriendinnen op pad bent.

 

Mijn persoonlijke top 3 van activiteiten op Texel

Nummer 1: uitwaaien

Strand-op-texel-studiocooliejoelieMet stip op nummer 1 is dat natuurlijk, en daar kan je echt niet omheen, naar het strand! Uitwaaien, zand tussen je tenen voelen en schelpen zoeken tijdens een wandeling. Of in een storm het donderend geweld van de golven aanschouwen. Zomers een heerlijke luie dag liggend op een handdoek, afkoelen in de zee, en bakken (met mate) in de zon.

 

 

Nummer 2: fijne plek

Op nummer 2, niet alleen omdat het lekker is maar ook omdat het echt een hele leuke en fijne plek is om te komen, is de Zelfpluktuin. Hier kan je aardbeien en heerlijk ander fruit plukken maar ook een prachtige zelfgeplukte bos bloemen. Daarnaast is het een heerlijke tuin om lekker even te gaan zitten, een kop koffie of thee te drinken, met daarbij een door hun zelf gemaakte aardbeienkwarktaartje. Echt een plek om tot rust te komen (zelfs als het er druk is). Helaas is deze plek alleen zomers geopend.

 

Nummer 3: struinen

Op nummer 3. Struinen tussen de spullen, op zoek naar een verborgen schat. De rommelmarkt in de schuren aan de Witteweg 3. Deze markt is alleen open op de maandag middag van 12.30 tot 16.00 uur. Hier kan je echt van alles vinden, voor weinig geld. Hierbij kan je denken aan boeken, vazen, glaswerk, keukenspullen, kerstspullen, elektronica, meubels, cd’s en lp’s, oude fotocamera’s en ga zo maar door. En het leuke is dat de opbrengt wordt gebruikt voor het opknappen van het kenmerkende Hoornder kerkje.

 

Er is nog veel meer!

En dit is pas mijn top drie, er zijn nog zo veel meer leuke activiteiten te doen. Zoals een super leuke creatieve workshop volgen bij Studio Cooliejoelie!