Volgestouwd met papier

door | jul 26, 2018 | Creatief, Workshops

Laden en kasten vol met papieren. Een verzamelwoede, een verslaving? Vanaf het moment dat mijn docent tegen mij zei, en dat is al heel wat jaren terug,  dat het leuk is om entree tickets te bewaren, zodat je nog eens terug kan denken aan de geweldige expositie, of die leuke film, die ene theatervoorstelling die zo goed was, ben ik gaan sparen. Niet alleen de tickets, maar ook aankoopbonnetjes, ansichtkaarten, brieven, oude agenda’s en zelfs dat leuke inpakpapiertje bleven bewaard. Wat resulteerde in uitpuilende kasten, lades en een kist vol met papier. Voor menig ander waardeloze troep, voor mij iets waar ik geen afstand van kan en wil nemen.

Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben met deze ‘tik’ voor papier! En deze verzameling papier, deel ik graag met jullie tijdens de workshops.

Één van de workshops waar al dit papier goed van pas komt is de workshop Moodbook maken. Hierin leer je hoe je zelf een moodbook maakt, en ga je aan de slag om aan het einde van de workshop met je eigen unieke moodbook naar huis te gaan. Hiervoor kies je zelf een thema of een doel, bijvoorbeeld een kleuren thema maar je kan ook een travel journal ervan maken of een herinneringen boek.  Je kan een foto als uitgangspunt nemen of een ansichtkaart. Er mogen tekeningetjes, postzegels en tickets in. Eigenlijk is alles mogelijk in dit unieke boek.

Hoe meer persoonlijke papieren erin zitten, hoe waardevoller het boek voor jou wordt. En dat maakt het nog leuker om het boek te gebruiken of door te bladeren. Zo krijgen al die oude verzamelde papieren weer een nieuw leven. Wat samen een uniek ‘mood’ (sfeer) geeft.